Recepty > kuře > krocan pečený a plněny jablky na zázvoru
Potřebné suroviny:
1 krocan o hmotnosti 3-4 kg, sůl, 100 g slaniny, 100 g másla, 6 jablek, zázvor
Postup přípravy:
Očištěného krocana bez hlavy a krku uvnitř osolíme a vnitřek potřeme zázvorem. Břišní otvor naplníme omytými, pěknými červenými jablky s vykrojeným jádřincem a břišní otvor zašijeme. Stehýnka i prsíčka protýkáme slaninou nakrájenou na klínky. Takto připraveného krocana ještě na povrchu osolíme a posypeme zázvorem a vložíme na základ, který připravíme z nakrájené, rozškvařené slaniny a másla. Aby se máslo nepřepálilo, hned podlijeme drůbežím vývarem nebo teplou vodou a krocana nejdříve dusíme pod poklicí. Asi po jedné hodině dušení teprve drůbež vkládáme do trouby. Během pečení vždy poléváme vypečenou šťávou a podléváme teplou vodou nebo vývarem. Z upečeného krocana nejdříve vyjmeme nitě a jablka, drůbež rozdělíme na porce a podáváme s bramborovou kaší, novými brambory, se smaženými hranolky apod.
Další jídla:
Americký štědrovečerní krocan získá při pečení zlatavou barvu.
Martinská husa s bílým dušeným zelím.
Pečená husa se zelím a houskovým knedlíkem.
Kuřecí nudličky se šunkou a Nivou podáváme s bramborem.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Pečené kuře po staročesku dochutíme solí a citronovou šťávou.
Marinované kuře s bramborem.
Pečená kachna s jablky a zelím chutná s bramborovým knedlíkem.
V troubě pečená kachna kterou můžeme péci i naporcovanou.
Krůtí plátky na smetaně podáváme s vhodnou přílohou.
Kuřecí ragú ke kterému přidáme zeleninu.
Kuřecí nudličky se zeleninou posypeme nastrouhanou Nivou.
Pečená husa s červeným zelím a bramborovým knedlíkem kterou upečeme doměkka.
Pečený krocan recept
Recept na přípravu jídla krocan pečený a plněny jablky na zázvoru přináší na talíř svoji chuť.