Recepty > kuře > krocan pečený na másle a zázvoru s ořechy v porcích
Potřebné suroviny:
1/2 krocana, sůl, zázvor, 100 g másla, 50 g vlašských ořechů
Postup přípravy:
Krocana naporcujeme na 4-6 porcí. Osolíme je a potřeme jemně mletým zázvorem. Takto připravené můžeme nechat i hodinu odležet. Do pekáčku dáme máslo, necháme je rozehřát, vložíme na ně připravené maso, podlijeme vodou a nejdříve asi hodinu dusíme přikryté. Pak poklici sejmeme, maso posypeme nahrubo sekanými ořechy a pečeme v dobře vyhřáté troubě. Během pečení porce obracíme a poléváme vypečenou šťávou a podléváme vodou nebo vývarem. Před dopečením dáme část ořechů na povrch masa a dopečeme tak, aby ořechy získaly pěknou barvu.
Další jídla:
Pečená kachna s jablky a zelím chutná s bramborovým knedlíkem.
Pečené kuře po staročesku dochutíme solí a citronovou šťávou.
Kuřecí nudličky se šunkou a Nivou podáváme s bramborem.
V troubě pečená kachna kterou můžeme péci i naporcovanou.
Americký štědrovečerní krocan získá při pečení zlatavou barvu.
Krůtí plátky na smetaně podáváme s vhodnou přílohou.
Martinská husa s bílým dušeným zelím.
Nádivka do kuřete kterou poté upečeme.
Marinované kuře s bramborem.
Kuřecí nudličky se zeleninou posypeme nastrouhanou Nivou.
Pečená husa s červeným zelím a bramborovým knedlíkem kterou upečeme doměkka.
Pečená husa se zelím a houskovým knedlíkem.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Pečený krocan recept
Recept na přípravu jídla krocan pečený na másle a zázvoru s ořechy v porcích přináší na talíř svoji chuť.