Recepty

Recepty > kuře > krocan pečený s masitou nádivkou na kořenové zelenině a koření

Krocan pečený s masitou nádivkou na kořenové zelenině a koření

Potřebné suroviny:

1 krocan, sůl, 100 g másla, 100 g cibule, 100 g mrkve, 100 g celeru, 1/2 lžičky tymiánu, 2 bobkové listy, na zaprášení šťávy 1 lžíce hladké mouky, drůbeží, hovězí vývar nebo voda, 1 a půl kostky slepičího bujonu

Postup přípravy:

Očištěného krocana omyjeme, osušíme a osolíme uvnitř i zevně. Pokud je vole příliš tučné, zbavíme je tuku a vole naplníme připravenou nádivkou, naplněnou část na okraji sešijeme a vložíme na pekáč s rozpuštěným máslem. Hned také přidáme oloupanou, na plátky nakrájenou cibuli, dobře očištěnou mrkev, nakrájenou na kolečka nebo hruběji nastrouhanou, a dobře očištěný celer, nakrájený na nudličky nebo plátky. Vše podlijeme drůbežím nebo hovězím vývarem, přidáme tymián i bobkový list a krocana na tomto základě nejdříve nejméně hodinu dusíme. Za stálého přelévání šťávou a podlévání vývarem nebo teplou vodou krocana pečeme v troubě. Jakmile je maso měkké, krocana vyjmeme, šťávu zaprášíme hladkou moukou a mícháme, aby se mouka v tuku osmažila, pak teprve zaléváme studeným vývarem nebo vodou a doplníme slepičím bujonem. Dobře povaříme, šťávu procedíme, maso naporcujeme a podáváme s rýží.

Další jídla:
Pečená kachna s jablky a zelím chutná s bramborovým knedlíkem.
Pečená husa s červeným zelím a bramborovým knedlíkem kterou upečeme doměkka.
Americký štědrovečerní krocan získá při pečení zlatavou barvu.
Martinská husa s bílým dušeným zelím.
Pečená husa se zelím a houskovým knedlíkem.
Kuřecí nudličky se šunkou a Nivou podáváme s bramborem.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Pečené kuře po staročesku dochutíme solí a citronovou šťávou.
Marinované kuře s bramborem.
V troubě pečená kachna kterou můžeme péci i naporcovanou.
Krůtí plátky na smetaně podáváme s vhodnou přílohou.
Kuřecí ragú ke kterému přidáme zeleninu.
Kuřecí nudličky se zeleninou posypeme nastrouhanou Nivou.
Pečený krocan recept

Recepty
Motto

Recept na přípravu jídla krocan pečený s masitou nádivkou na kořenové zelenině a koření přináší na talíř svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.