Recepty > kuře > krocan na slanině a másle
Potřebné suroviny:
1 krocan o hmotnosti 3-4 kg, sůl, 100 g slaniny, 100 g másla
Postup přípravy:
Očištěného krocana bez hlavy a krku uvnitř i zvenčí osolíme. Slaninu nakrájíme na klínky a protýkáme jí prsíčka a stehýnka. Ostatní slaninu nakrájíme nadrobno, rozškvaříme ji, přidáme máslo a na tento základ vložíme krocana. Protože by se při opékání máslo snadno přepálilo, podlijeme hned drůbežím vývarem nebo teplou vodou a dusíme pod pokličkou nebo přikrýváme vrchní částí pekáče. Asi po jedné hodině poklici nebo víko pekáče sejmeme krocana dáme do trouby péci. Během pečení poléváme vypečenou šťávou a podléváme teplou vodou.
Další jídla:
Pečená husa se zelím a houskovým knedlíkem.
Kuřecí nudličky se šunkou a Nivou podáváme s bramborem.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Pečené kuře po staročesku dochutíme solí a citronovou šťávou.
Marinované kuře s bramborem.
Americký štědrovečerní krocan získá při pečení zlatavou barvu.
Pečená kachna s jablky a zelím chutná s bramborovým knedlíkem.
V troubě pečená kachna kterou můžeme péci i naporcovanou.
Krůtí plátky na smetaně podáváme s vhodnou přílohou.
Kuřecí ragú ke kterému přidáme zeleninu.
Kuřecí nudličky se zeleninou posypeme nastrouhanou Nivou.
Pečená husa s červeným zelím a bramborovým knedlíkem kterou upečeme doměkka.
Martinská husa s bílým dušeným zelím.
Pečený krocan recept
Recept na přípravu jídla krocan na slanině a másle přináší na talíř svoji chuť.