Recepty > polévky > krémová polévka z ryby
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 cibule, 3 brambory, 1 menší petržel, 1 pórek, 1 lžíce másla, 500 g rybího masa, 1 lžička pepře, 1 bobkový list, 2 hřebíčky, 500 ml vývaru, 500 ml mléka, 200 ml kyselé smetany, 1 vaječný žloutek, 1 lžíce citronové šťávy, 1 šálek vařené zeleniny, 1 lžička worcesterove omáčky, polévkové koření, houby, zelená petrželka
Recept na přípravu:
Cibuli, mrkev, petržel a pórek očistíme, nakrájíme na drobné kousky a osmahneme na rozpáleném másle. Přidáme kousky rybího masa, koření, vývar a mléko. Vaříme 20 minut na mírném ohni, poté maso vyjmeme a odkostíme. Vše prolisujeme a znovu povaříme. Trochu mléka vmícháme do smetany, přidáme vaječný žloutek, citronovou šťávu, worcesterovou omáčku, polévkové koření a prohřejeme. Nevaříme. Při podávání ozdobíme nadrobno posekanou zelenou petrželkou.
Další recepty:
Zeleninová polévka se zelím a rozšlehanými vejci, která necháme v polévce srazit.
Cibulačka z červené cibule se zapečenými sýrovými toustíky.
Houbová kulajda dochucená solí, pepřem a octem.
Houbová polévka se smetanou na talíři ozdobíme zelenou petrželí.
Rybí karbanátky osmahneme dozlatova.
Polévka z mraženého hrášku podávaná s čerstvým pečivem.
Omáčka na špagety z rajčat rozmixovaná, osolená a okyselená.
Koprová kulajda do které vmícháme na kousky pokrájená vejce.
Krémová bramboračka do které vmícháme nepříliš tuhou šlehačku.
Rybí polévka s rajčaty kterou podáváme se smaženou houskou.
Čínská pikantní polévka do které přidáváme solamyl pro zhousnutí.
Krémová zelňačka
Ochutnejte recept krémová polévka z ryby.