Recepty

Recepty > polévky > krémová polévka z růžičkové kapusty a vývaru

Krémová polévka z růžičkové kapusty a vývaru

Suroviny potřebné pro přípravu:

1 cibule, 120 g másla, 4 lžíce hladké mouky, 1 litr zeleninového vývaru, 200 g růžičkové kapusty, sůl, 100 g mrkve, mletý bílý pepř, půl lžičky polévkového koření, petrželka

Recept na přípravu:

Drobně nasekanou cibuli zpěníme na másle, zaprášíme moukou a vymícháme světlou jíšku. Zalijeme vývarem, prošleháme a vaříme asi 20 minut za častého míchání. Kapustu a mrkev mezitím očistíme a propláchneme. Mrkev nakrájíme na kostky. Obojí přidáme do základu a asi 25 minut vaříme. Nakonec polévku ochutíme solí, pepřem, polévkovým kořením a posypeme sekanou petrželkou.

Další recepty:
Krémová bramboračka do které vmícháme šlehačku.
Babiččina bramboračka z babiččina receptáře.
Kmínová polévka s vejci z vývaru.
Fazolová čorba ozdobená snítkou kopru.
Boršč z hovězího masa podáváme se smetanou.
Kapustová polévka s houbami kterou podáváme s černým chlebem.
Bramboračka na másle ze kterého připravíme jíšku.
Francouzská cibulačka se sýrem a kousky bagety.
Hovězí guláš chutná s chlebem.
Nepečená kokosová roláda kterou přelijeme čokoládovou polevou.
Francouzská cibulačka s vínem zapečená v troubě.
Krémová žampionová polévka se dvěma sýry.
Fazolačka se zelím dochucená lžičkou sladké chilli omáčky.
Krémová česnečka

Recepty
Motto

Krémová polévka z růžičkové kapusty a vývaru má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.