Recepty > polévky > krémová polévka z lusků
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
máslo, hladká mouka, sůl, pepř, muškátový květ, 250 ml šlehačky, 1 litr mléka, čerstvé lusky
Recept na přípravu:
Čerstvé lusky vložíme do vody a uvaříme. Z másla a mouky si vytvoříme jíšku, zalijeme vývarem z lusků, přilijeme mléko, sůl, pepř, muškátový květ a vaříme. Měkké lusky nakrájíme, vložíme do polévky a opět vaříme. Nakonec přidáme šlehačku pro zjemnění chuti, krátce povaříme a vše rozmixujeme.
Další recepty:
Kyselá houbová omáčka je dochucena octem.
Kuře po staročesku naporcujeme na čtvrtky.
Houbovka z vývaru a hub.
Cibulačka kterou ozdobíme petrželkou.
Krémová žampionová polévka - na plátky nakrájené žampiony osmažíme na másle...
Česneková omáčka z deseti stroužků.
Koprová kulajda - brambory nakrájíme na kostičky...
Houbová polévka z čerstvých hub.
Sójová sekaná na jejíž přípravu použijeme granulát.
Krémová zelňačka s drceným česnekem.
Česneková houbovka po staročesku
Ochutnejte recept krémová polévka z lusků.