Recepty > polévky > krémová polévka se žampióny
Suroviny potřebné pro přípravu:
50 g celeru, 70 g mrkve, 50 g petržele, 30 g pórku, 100 g brokolice, 2 lžíce másla, zeleninový vývar z bujónové kostky, 100 g květáku, 200 g žampiónů, 4 lžíce smetany ke šlehání, muškátový oříšek, petrželka
Recept na přípravu:
Celer, mrkev, petržel, pórek a cibuli důkladně očistíme, nakrájíme na kolečka nebo na kostičky. Brokolici rozebereme na růžičky. Všechnu zeleninu krátce podusíme na rozpuštěném másle, zalijeme 1,5 litrem horké vody, přidáme bujónovou kostku a uvaříme doměkka. Pak vše rozmixujeme propasírujeme přes síto. Poté polévku přivedeme k varu, přidáme na růžičky rozebraný květák, na plátky nakrájené žampióny a znovu 10 minut vaříme. Nakonec polévku zjemníme smetanou, dochutíme strouhaným muškátovým oříškem, osolíme a posypeme sekanou petrželkou.
Další recepty:
Kmínová polévka s vejci z vývaru.
Fazolová čorba ozdobená snítkou kopru.
Krémová bramboračka do které vmícháme šlehačku.
Boršč z hovězího masa podáváme se smetanou.
Kapustová polévka s houbami kterou podáváme s černým chlebem.
Bramboračka na másle ze kterého připravíme jíšku.
Francouzská cibulačka se sýrem a kousky bagety.
Hovězí guláš chutná s chlebem.
Nepečená kokosová roláda kterou přelijeme čokoládovou polevou.
Francouzská cibulačka s vínem zapečená v troubě.
Rybí polévka z kapra, hlavy.
Fazolačka se zelím dochucená lžičkou sladké chilli omáčky.
Babiččina bramboračka z babiččina receptáře.
Krémová česnečka
Krémová polévka se žampióny má své chuťové kouzlo.