Recepty > omáčky > králík na slanině
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
králičí zadek, 6 dkg slaniny, 4 dkg másla, 3 dkg cibule, 1 dkg mouky, 1 menší květák, strouhaná houska, křen, zelená petrželka
Jak připravit tento recept:
Osoleného králíka obložíme slaninou, na hřbet dáme tence nakrájenou slaninu a nití obtočíme. Do pekáče dáme kousek másla, trochu cibulky, nahoru králíka a pečeme v troubě. Když cibulka zrůžoví, podlijeme polévkou a za stálého polévání upečeme do červena. Omáčku zahustíme špetkou mouky a procedíme. Upečeného králíka, rozděleného na díly, dáme na mísu a omáčkou podlijeme.
Další recepty:
Sýrová omáčka kterou ochutíme žloutky a máslem.
Krabí polévka kterou ochutíme provensálským kořením.
Kuře na rajčatech a paprice před dopečením odkryjeme, aby se vytvořila kůrčička.
Smetanová žampionová polévka se zelenou částí jarních cibulek.
Svíčková omáčka na smetaně s kynutým knedlíkem.
Králík na zelenině s bramborem.
Kuře na medu, česneku a zázvoru přelijeme výpekem z pekáče.
Topinky s játry dle chuti osolíme a opepříme.
Grilované kuře na citronu a rozmarýnu které necháme v chladu odstát.
Králík na moravance s bramborovou kaší.
Jogurtové těsto na pizzu vložíme zapéct do trouby.
Králík na víně zjemníme ho kouskem másla.
Hamburská omáčka chutná s houskovým knedlíkem.
Králík na grilu
Dozvíte se zde, jak se připravuje králík na slanině a recept na přípravu.