Recepty > vepřové maso > kotlety na šlehačce
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
Cibule, olej, kotlety, sůl, pepř, brambory, šlehačka
Postup přípravy:
Cibuli nakrájíme na kolečka a poklademe jí vymazaný pekáč, na ni rozložíme naklepané, osolené a opepřené kotlety. Pekáč vložíme do předem vyhřáté trouby - bez podlévání zcela nasucho, protože maso i cibule pustí šťávu. Pokud se během pečení šťáva vysmaží, podlijeme šlehačkou. Mezitím si oškrabeme brambory a nakrájíme je na plátky přibližně půl centimetru silné. Když jsou kotlety téměř měkké, nasypeme na ně kolečka brambor, posolíme, zalijeme šlehačkou a pokračujeme v pečení.
Další recepty:
vepřové koleno, chilli con carne, zabijačkový guláš, vepřové kotlety, sulc bez česneku, segedínský guláš, vepřová bašta s kari omáčkou, maďarský guláš s bramborem, bůček se zelím, roštěnka z vepřové kotlety, chilská kýta, řízky na zelenině Moravanka, katův šleh, obrácené vepřové řízky, vepřové koleno marinované v česneku a hořčici
Recepty chutnají doma i u přátel.
Yin.cz prináší informace nejen o jídle.