Recepty > kuře > kořeněné kuřecí maso
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
500 g kuřecího masa, 1 velká cibule, 2 stroužky česneku, 2 čerstvé chilli papričky, 1/2 kávové lžičky tlučeného kmínu, 1 lžička mletého koriandru, 1/2 lžičky mletých hořčičných semínek, 1/2 lžičky mletého koření chilli, 1/4 lžičky mletého černého pepře, 1/4 lžičky mletého zázvoru, 2 polévkové lžíce octa, šťáva z 1 citronu, sůl, pepř
Postup přípravy:
V pánvi zpěníme na rozehřátém oleji strouhanou cibuli, přidáme třený česnek, na nudličky nakrájené chilli papričky a cca 4 minuty restujeme. Kmín, hořčičné semínko, koriandr, chilli, pepř a zázvor rozředíme octem na řídkou kašičku. Směs z pánve zalijeme kašičkou a ještě chvilku smažíme. Do takto připraveného základu vložíme na kostky nakrájené kuřecí maso, zprudka osmažíme, podlijeme vodou a dusíme do změknutí. Poté pokapeme citrónovou šťávou a můžeme podávat.
Další jídla:
Kuřecí kung-pao podáváme s rýží.
Vepřové na houbách podáváme s rýží.
Houbová omáčka se smetanou kterou dochutíme cukrem, solí a citronovou šťávou.
Kuře na kari podáváme s vařenou rýží.
Kuře na paprice patří mezi oblíbené úpravy.
Smažená cibule nakrájená na silnější kolečka.
Tiramisu z mascarpone necháme přes noc vychladit.
Ananasová buchta namazaná polevou.
Zapečené smažené kuře upečeme doměkka.
Těstoviny s tuňákem podáváme horké.
Kuřecí stehna s provensálským kořením upečeme.
Smažené kung-pao
Recept, podle kterého připravíme pokrm kořeněné kuřecí maso.