Recepty

Recepty > polévky > koprová polévka se zakysanou smetanou

Koprová polévka se zakysanou smetanou

Suroviny potřebné pro přípravu:

1/2 kg brambor, 500 ml mléka, 500 ml zakysané smetany, 1 lžíce másla, 4 vejce uvařená natvrdo, svazek kopru, tekuté polévkové koření nebo Podravka, lžička cukru, pepř, sůl

Recept na přípravu:

Oloupané brambory uvaříme ve slané vodě doměkka, scedíme, přidáme lžíci másla a v hrnci důkladně rozštoucháme. Zalijeme mlékem a zakysanou smetanou, promícháme a prohřejeme téměř k bodu varu. Přidáme nasekaný kopr, cukr, polévkové koření, osolíme a opepříme. Případně můžeme přidat trochu octa. Vařená vejce nakrájíme podélně na čtyři díly (měsíčky). Při podávání poklademe na hladinu polévky vejce a snítku čerstvého kopru.

Další recepty:
Koprová polévka bez mléka s chlebem jako přílohou.
Rychlá cibulačka s trochou zeleninového vývaru.
Bramboračka s houbami kterou vaříme do změknutí.
Koprová omáčka z bešamelu dochucená do sladkokysela.
Eintopf je jídlo z jednoho hrnce.
Tradiční kulajda se žloutky.
Koprová polévka s houbami kterou přisolíme a okyselíme octem.
Krémová bramboračka na níž vyšleháme nepříliš tuhou šlehačku.
Polévka cibulačka se sýrem je ozdoba prostřeného stolu.
Tradiční koprová omáčka s natvrdo uvařeným vejcem a novými brambory.
Soljanka po gruzínsku s nadrobno posekanou petrželkou.
Koprová polévka s mlékem vaříme na mírném plameni.
Krémová zelňačka s nadrobno pokrájenou petrželkou.
Omáčka houbová se zakysanou smetanou

Recepty
Motto

Koprová polévka se zakysanou smetanou přináší na české talíře svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.