Recepty

Recepty > polévky > kopřivová polévka z vršků kopřiv

Kopřivová polévka z vršků kopřiv recept

Suroviny potřebné pro přípravu:

mísa kopřivových mladých vršků, 2 lžíce másla, 2-3 lžíce hladké mouky, 1 cibule, sklenka mléka, 1 žloutek, česnek, sůl, pepř a osmažené kostičky z den starého rohlíku nebo housky

Recept na přípravu:

Opláchnuté kopřivy krátce povaříme v osolené vodě a ocedíme. Vodu z kopřiv (necelý litr) si odložíme. Na másle osmahneme nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou a uděláme světlou jíšku. Zalijeme ji vývarem z kopřiv, aspoň čtvrthodiny vaříme, pak podle chuti opepříme, přidáme uvařené nasekané kopřivy, utřený česnek a dosolíme. V závěru vmícháme žloutek rozšlehaný v mléce, už nevaříme.

Další recepty:
Rajčatová polévka s noky z vajec.
Valašská kyselica s brambory.
Bramborový svítek k dochucení.
Ruský boršč s brambory a párkem.
Luštěninová polévka s mletým pepřem.
Bramboračka s ovesnými vločkami, rozemnutou majoránkou a pažitkou.
Švestkový koláč s drobenkou pečeme přibližně 30 minut.
Ukrajinský boršč podáváme s kopečkem zakysané smetany.
Postní polévka do které vklepneme vejce.
Krupicové nočky tvoříme menší.
Houbový tatarák s bílým jogurtem.
Zelňačka s uzeným masem s nasekaným koprem.
Ravioli se žampiony a omáčkou vaříme, dokud nevyplavou na povrch.
Kopřivová polévka

Recepty
Motto

Kopřivová polévka z vršků kopřiv přináší na talíře svoji vytříbenou chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.