Recepty

Recepty > polévky > kopřivová polévka s kořenovou zeleninou

Kopřivová polévka s kořenovou zeleninou

Suroviny potřebné pro přípravu:

cibule, 200 g kořenové zeleniny, 2 hrsti kopřiv, vaječný žloutek, 2 litry mléka, lžíce hladké mouky, 30 g másla, citron nebo česnek, sůl

Recept na přípravu:

Dobře oprané kopřivy krátce povaříme a scedíme. Očištěnou a pokrájenou zeleninu dáme spolu s cibulí osmahnout na rozehřáté máslo. Když je zelenina měkká, přidáme rozsekané kopřivy a zalijeme vývarem z kopřiv. Mouku rozmícháme s mlékem, přidáme žloutek, nalijeme do polévky a necháme povařit. Ochutit můžeme citronovou šťávou nebo rozetřeným česnekem.

Další recepty:
Cibulačka z červené cibule - třetinu másla rozehřejeme.
Kuřecí vývar s drobením zdobíme zelenou petrželkou.
Mozečková polévka se žloutkem.
Silná česnečka s nastrouhaným sýrem ve vajíčku.
Česnečka se sýrem který nastrouháme.
Polévka z rajčatové šťávy a jablka.
Krémová zelňačka posypaná pokrájenou petrželkou.
Jemná cibulačka s nakrájenou pažitkou.
Gulášová polévka z mletého hovězího masa s kostičkami brambor.
Česneková omáčka ke steaku z prolisovaného česneku.
Staročeská bramboračka do které vklepneme žloutky.
Rychlá česnečka s osmaženými kostičkami housky.
Houbová omáčka se smetanou dochucená citronovou šťávou.
Kopřivová polévka

Recepty
Motto

Kopřivová polévka s kořenovou zeleninou má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.