Recepty > vepřové maso > kopečkové řízky
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
Vepřové, kuřecí nebo krůtí řízky, kečup, olej, česnek, oregano (může být majoránka), kompot broskev nebo meruňka, plátky šunky, plátky tvrdého sýra, sojová omáčka
Postup přípravy:
Naklepané, osolené a opepřené kuřecí, krůtí nebo vepřové řízky naložíme na 12 hodin do zálivky z kečupu, oleje, utřeného česneku a oregana. Poté osmažíme řízky z obou stran na rozpáleném oleji. Měkké řízky vyjmeme, na každý položíme polovinu kompotované broskve nebo meruňky, plátek šunky nebo šunkového salámu a plátek tvrdého sýra. Vložíme do pekáčku nebo zapékací misky, pokapeme trochou oleje a sojové omáčky a zprudka zapečeme v troubě.
Kopečkové řízky podáváme s hranolky nebo bramborovou kaší jako přílohou.
Další recepty:
kuřecí řízky v jogurtu, kuřecí špízy, vepřové kotlety, špízy z trouby, segedínský guláš, banánová pánev, vepřová bašta s kari omáčkou, zapečené vepřové řízky na česneku, bůček se zelím, domácí klobásy, zapečené brambory s vepřovým masem a houbami, kotlety na česneku a majoránce, zapečené vepřové řízky se šunkou a žampiony, katův šleh, česnekové kotlety
Recepty chutnají doma i u přátel.
Yin.cz prináší informace nejen o jídle.