Recepty > polévky > knedlíčky z vajíček
Suroviny potřebné pro přípravu:
3 vejce, 2 mladé cibulky, strouhanka, sůl, pepř, 1 lžíce másla, petrželka
Recept na přípravu:
Na lžíci másla podusíme bílé části cibulek, přidáme dvě rozšlehaná vejce a uděláme klasická míchaná vajíčka. Necháme vystydnout, přidáme 1 syrové vejce, jemně pokrájenou cibulkovou nať, petrželku, dochutíme solí a pepřem a přidáme tolik strouhanky, aby nám ze směsi šly dělat knedlíčky. Knedlíčky můžeme uvařit v osolené vodě, nebo je můžeme přímo zavařit do polévky.
Další recepty:
Kulajda z kyselých hub do které přidáme uvařená vejce.
Houbovka se smetanou kterou podáváme s pečivem.
Bramboračka s kroupami které společně s cibulí osmažíme dozlatova.
Pyré z červené čočky podáváme jako přílohu.
Zelňačka s uzeným masem kterou dochutíme podle chuti solí a pepřem.
Frankfurtská polévka s fazolemi a brambory.
Bílá zelňačka bez masa z pokrájeného zelí.
Česnečka s kroupami předem uvařenými.
Játrové knedlíčky z kuřecích jater chvíli povaříme.
Dršťková polévka z hub kterou podáváme s pečivem.
Bílá bramboračka do níž přidáme mléko s rozšlehaným žloutkem.
Strouhankové knedlíčky do polévky vyplavou, když jsou uvařené.
Uzený vývar s kroupami osolíme dle individuální chuti.
Slaninové knedlíčky do polévky
Knedlíčky do polévky z vajíček přináší na talíře svoji vytříbenou chuť.