Recepty > polévky > knedlíčky do polévky z hrubé mouky
Suroviny potřebné pro přípravu:
10 g másla, 1 vaječný žloutek, 4-5 lžic mléka, sůl, hrubá mouka dle potřeby
Recept na přípravu:
Máslo utřeme se žloutkem, přidáme mléko, trošku soli a mouky tolik, aby bylo hebké těstíčko. Chvíli ještě třeme a pak lžičkou vykrajujeme malinké knedlíčky a vaříme 8-10 minut. Knedlíčky do polévky z hrubé mouky se zavařují do polévky těsně před podáváním na stůl.
Další recepty:
Dršťková polévka z hub kterou podáváme s pečivem.
Maso tří barev připravujeme současně na třech pánvích.
Pyré z červené čočky podáváme jako přílohu.
Houbovka se smetanou kterou podáváme s pečivem.
Frankfurtská polévka s fazolemi a brambory.
Játrové knedlíčky z kuřecích jater chvíli povaříme.
Kuřecí vývar s drobením nalijeme na talíře a ozdobíme zelenou petrželkou.
Zelňačka s uzeným masem kterou dochutíme podle chuti solí a pepřem.
Bílá bramboračka do níž přidáme mléko s rozšlehaným žloutkem.
Rychlá dršťková polévka se zeleninou s rozemnutou majoránku a petrželku.
Ukrajinský boršč podáváme s kopečkem zakysané smetany.
Kulajda z kyselých hub do které přidáme uvařená vejce.
Česnečka s kroupami předem uvařenými.
Tyrolské knedlíčky do polévky
Knedlíčky do polévky z hrubé mouky přináší na talíře svoji vytříbenou chuť.