Recepty > moučníky a dezerty > kmínový chléb z domácí pekárny
Suroviny potřebné pro přípravu:
300 ml vody
2 lžičky cukru
2 lžičky soli
1 lžičku kmínu
500 g hladké mouky
1 lžička sušeného nebo 1/4 čerstvého droždí
Recept na přípravu:
Kmínový chléb připravíme pouze z hladké mouky a díky ní krásně kyne. Postupně můžeme hladkou mouku ubírat a měnit za celozrnnou, ale vždy by základem mělo zůstat cca 300 g hladké mouky. Pečeme na základní program.
Také můžeme přidávat různá semínka, bylinky, na kostičky nakrájený sýr, salám, osmahlou cibulku...
Další recepty:
Pšeničný chléb s kmínem z domácí pekárny připravíme na program klasik.
Čokoládový dort necháme ztuhnout v lednici.
Kachna na medu s broskvemi.
Sušenky z ovesných vloček bez cukru pečeme dozlatova při střední teplotě.
Ovesné kuličky necháme v chladu ztuhnout.
Ovocný koláč s tvarohem pečeme asi 30 minut.
Chléb z kvásku necháme 4-5 hodin kynout.
Borůvkový koláč s drobenkou pečeme cca 45 minut.
Hrníčková cuketová buchta s vejci.
Italský chléb focaccia položíme na pečícím papírem vyložený plech.
Těsto na štrůdl necháme v chladnu odpočinou.
Kynutý borůvkový koláč s drobenkou připravenou z mouky, másla a cukru.
Hraběnčiny řezy s jablky pečeme po dobu 25-30 minut.
Žitný chléb z kvásku
Kmínový chléb z domácí pekárny vykouzlí v ústech lahodnou chuť.