Recepty > polévky > kmínová polévka s podmáslím
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
500 ml podmáslí, sůl, kmín, ocet, 2 lžičky másla, 1 lžíce hladké nebo polohrubé mouky, 2 vajíčka, trocha cukru
Recept na přípravu:
Do 700 ml vody dáme vařit kmín. Z másla a mouky si připravíme světlou jíšku, zalijeme kmínovým vývarem a chvíli povaříme. Přidáme podmáslí, důkladně rozšleháme, přidáme rozšlehaná vejce a chvíli povaříme. Dochutíme octem, solí a cukrem.
Další recepty:
Maso s nudlemi a čerstvou zeleninovou oblohou.
Kuřecí vývar s noky ozdobíme nadrobno nasekanou petrželkou nebo pažitkou.
Tradiční boršč podáváme ozdobený zakysanou smetanou.
Pórková polévka s drožďovými knedlíčky s česnekem.
Boršč s červenou řepou podáváme s chlebem nebo samotný.
Česnečka s bramborem a opečeným chlebem.
Zelňačka s pohankou kterou vaříme do změknutí.
Bramboračka s houbami a drceným kmínem.
Polévka z červené řepy podáváme se šťouchanými brambory.
Krémová zelňačka s česnekem a smetanou.
Kmínová polévka do které vmícháme zelenou petržel.
Houbovka s vejcem
Ochutnejte recept kmínová polévka s podmáslím.