Recepty > polévky > kmínová polévka (Džíra rasam)
Suroviny potřebné pro přípravu:
2 lžíce kmínu, 1 lžička čerstvě mletého černého pepře, půl lžičky kayenského pepře, 2 lžičky koriandru, dužina z 1 malého citrónu, sůl
Recept na přípravu:
Kmín vsypeme do 800 ml vody a ponecháme přes noc na teplém místě. Slijeme a uchováme zvlášť kmín a tekutinu. V mixéru důkladně zpracujeme v 100 ml kmínové vody, kmín, černý a kayenský pepř, dužinu citrónu a koriandr. Směs povaříme 5 minut, přilijeme zbylou kmínovou vodu, osolíme a ponecháme rozležet mimo zdroj tepla asi 1 hodinu. Polévku je možno podávat teplou i studenou.
Další recepty:
Bramboračka na másle ze kterého připravíme jíšku.
Česnečka se sýrem a šunkou kterou přelijeme vývarem.
Francouzská cibulačka s vínem zapečená v troubě.
Boršč z hovězího masa podáváme se smetanou.
Francouzská cibulačka se sýrem a kousky bagety.
Rybí polévka z kapra, hlavy.
Fazolačka se zelím dochucená lžičkou sladké chilli omáčky.
Fazolová čorba ozdobená snítkou kopru.
Babiččina bramboračka z babiččina receptáře.
Kmínová polévka s vejci z vývaru.
Kuřecí ragú podusíme 15 minut.
Kapustová polévka s houbami kterou podáváme s černým chlebem.
Hovězí guláš chutná s chlebem.
Kapustová polévka s bramborem
Kmínová polévka (Džíra rasam) má své chuťové kouzlo.