Recepty > polévky > kedlubnová smetanová polévka
Suroviny potřebné pro přípravu:
kedlubny, zeleninový vývar, celozrnná bulka, máslo, sýr Blaťácké zlato, mléko, smetana, suché bílé víno, citrón, čerstvá petrželka, muškátový květ, sůl
Recept na přípravu:
Kedlubny oloupeme a nakrájíme je na menší kostičky. Vložíme do vroucího zeleninového vývaru a vaříme doměkka. Po třech minutách varu odebereme část kedluben stranou. Bulku nakrájíme na čtverečky a dokřupava ji osmažíme na rozehřátém másle. Uvařené kedlubny rozmixujeme. Přidáme rozkrájený sýr, mléko, smetanu, víno a strouhanou citrónovou kůru. Důkladně prošleháme a necháme ještě jednou přejít varem. Polévku podle chuti dosolíme a ochutíme mletým muškátovým květem. Hotovou polévku rozdělíme na připravené talíře, přidáme odložené kousky kedluben a posypeme smaženou houskou a hrubě sekanou čerstvou petrželkou.
Další recepty:
Zelňačka s uzeným masem do které přidáme prolisovaný česnek.
Francouzská cibulačka se sýrem a bagetou.
Houbová omáčka na smetaně s houskovým knedlíkem.
Kapustová polévka s bramborem který necháme vařit do změknutí.
Boršč s červenou řepou podáváme s chlebem.
Francouzská cibulačka s vínem zapečená.
Řecká čočková polévka s cibulí.
Cuketová polévka s mrkví není třeba ji zahušťovat.
Kuřecí nudličky s rýží usmažíme na oleji.
Fazolačka s klobásou, prolisovaným česnekem a octem.
Kyselica s klobásou a brambory.
Italské špagety posypeme nastrouhaným sýrem.
Babiččina bramboračka do které přidáme přidáme rozmačkaný česnek.
Kedlubnová polévka s rýží
Kedlubnová smetanová polévka má své chuťové kouzlo.