Recepty

Recepty > polévky > kedlubnová smetanová polévka

Kedlubnová smetanová polévka

Suroviny potřebné pro přípravu:

kedlubny, zeleninový vývar, celozrnná bulka, máslo, sýr Blaťácké zlato, mléko, smetana, suché bílé víno, citrón, čerstvá petrželka, muškátový květ, sůl

Recept na přípravu:

Kedlubny oloupeme a nakrájíme je na menší kostičky. Vložíme do vroucího zeleninového vývaru a vaříme doměkka. Po třech minutách varu odebereme část kedluben stranou. Bulku nakrájíme na čtverečky a dokřupava ji osmažíme na rozehřátém másle. Uvařené kedlubny rozmixujeme. Přidáme rozkrájený sýr, mléko, smetanu, víno a strouhanou citrónovou kůru. Důkladně prošleháme a necháme ještě jednou přejít varem. Polévku podle chuti dosolíme a ochutíme mletým muškátovým květem. Hotovou polévku rozdělíme na připravené talíře, přidáme odložené kousky kedluben a posypeme smaženou houskou a hrubě sekanou čerstvou petrželkou.

Další recepty:
Zelňačka s uzeným masem do které přidáme prolisovaný česnek.
Francouzská cibulačka se sýrem a bagetou.
Houbová omáčka na smetaně s houskovým knedlíkem.
Kapustová polévka s bramborem který necháme vařit do změknutí.
Boršč s červenou řepou podáváme s chlebem.
Francouzská cibulačka s vínem zapečená.
Řecká čočková polévka s cibulí.
Cuketová polévka s mrkví není třeba ji zahušťovat.
Kuřecí nudličky s rýží usmažíme na oleji.
Fazolačka s klobásou, prolisovaným česnekem a octem.
Kyselica s klobásou a brambory.
Italské špagety posypeme nastrouhaným sýrem.
Babiččina bramboračka do které přidáme přidáme rozmačkaný česnek.
Kedlubnová polévka s rýží

Recepty
Motto

Kedlubnová smetanová polévka má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.