Recepty > polévky > kedlubnová polévka se smetanou
Suroviny potřebné pro přípravu:
mladé kedlubny, máslo, hladká mouka, zakysaná smetana, vejce, čerstvý kopr, sůl
Recept na přípravu:
Oloupané mladé kedlubny nastrouháme na hrubém struhadle. Polovinu másla rozpustíme, a kedlubny na něm podusíme. Zalijeme vodou a zahustíme světlou jíškou, kterou jsme připravili z druhé poloviny másla a hladké mouky. Osolíme, přidáme nasekaný kopr a zjemníme zakysanou smetanou. Polévku důkladně prohřejeme a ihned podáváme ozdobenou pokrájenými natvrdo vařenými vejci.
Další recepty:
Kapustová polévka s bramborem který necháme vařit do změknutí.
Boršč s červenou řepou podáváme s chlebem.
Zelňačka s uzeným masem do které přidáme prolisovaný česnek.
Francouzská cibulačka s vínem zapečená.
Řecká čočková polévka s cibulí.
Cuketová polévka s mrkví není třeba ji zahušťovat.
Kuřecí nudličky s rýží usmažíme na oleji.
Francouzská cibulačka se sýrem a bagetou.
Fazolačka s klobásou, prolisovaným česnekem a octem.
Kyselica s klobásou a brambory.
Italské špagety posypeme nastrouhaným sýrem.
Babiččina bramboračka do které přidáme přidáme rozmačkaný česnek.
Houbová omáčka na smetaně s houskovým knedlíkem.
Kedlubnová polévka s rýží
Kedlubnová polévka se smetanou má své chuťové kouzlo.