Recepty

Recepty > polévky > kedlubnová polévka

Kedlubnová polévka recept

Suroviny potřebné pro přípravu:

400 g kedluben, 300 ml mléka, 700 ml vody, 20 g másla, 30 g hladké mouky, sůl, lžička kari vegety, kadeřavá petrželka

Recept na přípravu:

Z másla a mouky si připravíme světlou jíšku, zlijeme vodou, rozmícháme, rozvaříme, vhodíme mladé kedlubny nakrájené na nudličky, vaříme 15 minut, přilijeme mléko, okořeníme vegetou a solí, na talíři zdobíme petrželkou.

Další recepty:
Luštěninová polévka s mletým pepřem.
Bramboračka s ovesnými vločkami, rozemnutou majoránkou a pažitkou.
Švestkový koláč s drobenkou pečeme přibližně 30 minut.
Bramborový svítek k dochucení.
Rajčatová polévka s noky z vajec.
Ukrajinský boršč podáváme s kopečkem zakysané smetany.
Postní polévka do které vklepneme vejce.
Krupicové nočky tvoříme menší.
Houbový tatarák s bílým jogurtem.
Zelňačka s uzeným masem s nasekaným koprem.
Ruský boršč s brambory a párkem.
Valašská kyselica s brambory.
Rajčatová omáčka s noky važenými ve vodě.
Kedlubnová smetanová omáčka

Recepty
Motto

Kedlubnová polévka přináší na talíře svoji vytříbenou chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.