Recepty > polévky > kedlubnová polévka
Suroviny potřebné pro přípravu:
400 g kedluben, 300 ml mléka, 700 ml vody, 20 g másla, 30 g hladké mouky, sůl, lžička kari vegety, kadeřavá petrželka
Recept na přípravu:
Z másla a mouky si připravíme světlou jíšku, zlijeme vodou, rozmícháme, rozvaříme, vhodíme mladé kedlubny nakrájené na nudličky, vaříme 15 minut, přilijeme mléko, okořeníme vegetou a solí, na talíři zdobíme petrželkou.
Další recepty:
Luštěninová polévka s mletým pepřem.
Bramboračka s ovesnými vločkami, rozemnutou majoránkou a pažitkou.
Švestkový koláč s drobenkou pečeme přibližně 30 minut.
Bramborový svítek k dochucení.
Rajčatová polévka s noky z vajec.
Ukrajinský boršč podáváme s kopečkem zakysané smetany.
Postní polévka do které vklepneme vejce.
Krupicové nočky tvoříme menší.
Houbový tatarák s bílým jogurtem.
Zelňačka s uzeným masem s nasekaným koprem.
Ruský boršč s brambory a párkem.
Valašská kyselica s brambory.
Rajčatová omáčka s noky važenými ve vodě.
Kedlubnová smetanová omáčka
Kedlubnová polévka přináší na talíře svoji vytříbenou chuť.