Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
4 kuřecí prsa, 6 lžiček instantní kávy, olej, sterilovaný hrášek a kukuřice, 4 žampiony, sladká sojová omáčka, 200 ml bílého vína, kari koření, sůl, mletý pepř
Postup přípravy:
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, zakapeme sojovou omáčkou a olejem a necháme 30 minut odležet v chladu. Instantní kávu rozpustíme v 0,3 l studené vody, maso osmahneme na pánvi, podlijeme vínem, necháme 10 minut dusit, přidáme hrášek, kukuřici a nakrájené žampiony a dusíme dalších 5 minut. Přilijeme sklenici s kávou a dusíme, podle chuti osolíme a opepříme. Rýži uvaříme spolu se dvěma lžičkami kari kořeni.
Podáváme s kari rýží.
Další jídla:
Kuřecí maso na kari podáváme s rýží
Rýže s vepřovou panenkou podáváme posypanou řeřichou.
Kuře na medu, česneku a zázvoru z nichž vytvoříme marinádu.
Sypaný koláč s jablky dochutíme skořicí.
Francouzské kuře na červeném víně dochutíme solí.
Kachní stehna se zelím ochutíme kmínem.
Hovězí maso na celeru dusíme tak dlouho, až maso změkne.
Rýžový nákyp s jablky na víně.
Hovězí na česneku podáváme s vhodnou přílohou.
Kuře na paprice patří mezi oblíbené úpravy.
Dijonské brambory při podávání ozdobíme nasekanou pažitkou.
Kari kuře s jablky
Recept, podle kterého připravíme pokrm kávové kuře.