Recepty > polévky > karotkovo kukuřičná polévka
Suroviny potřebné pro přípravu:
karotky, máslo, mražená kukuřice, hladká mouka, drůbeží vývar, kondenzované mléko, krutonky, zelená petrželka, sůl
Recept na přípravu:
Karotky očistíme a nakrájíme je na silnější kolečka. Osmahneme je na másle, zasypeme hladkou moukou a zalijeme vychladlým drůbežím vývarem. Povaříme na mírném ohni asi 15 minut, rozmixujeme, přidáme kukuřičná zrna a ještě pět minut povaříme, aby kukuřice zůstala křehká a křupavá. Pomocí vidličky vešleháme kondenzované mléko a polévku zdobíme jemně sekanou petrželkou a krutonky.
Další recepty:
Zelňačka s uzeným masem do které přidáme prolisovaný česnek.
Francouzská cibulačka s vínem zapečená.
Řecká čočková polévka s cibulí.
Cuketová polévka s mrkví není třeba ji zahušťovat.
Kapustová polévka s bramborem který necháme vařit do změknutí.
Kuřecí nudličky s rýží usmažíme na oleji.
Francouzská cibulačka se sýrem a bagetou.
Fazolačka s klobásou, prolisovaným česnekem a octem.
Kyselica s klobásou a brambory.
Italské špagety posypeme nastrouhaným sýrem.
Babiččina bramboračka do které přidáme přidáme rozmačkaný česnek.
Boršč s červenou řepou podáváme s chlebem.
Houbová omáčka na smetaně s houskovým knedlíkem.
Kapustová polévka s houbami
Karotkovo kukuřičná polévka má své chuťové kouzlo.