Recepty > kuře > kari kuře zapečné s brambory
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
kuřecí maso, sůl, kari koření, olej, brambory, kmín, šlehačka, sýr na strouhání, petrželka nebo pažitka
Postup přípravy:
Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky, poklademe (nejprve jednu vrstvu) do vymaštěného pekáče, osolíme, přidáme kmín a posypeme kari kořením. Postup opakujeme ještě třikrát, vždy vrstvu brambor, sůl, kmín a kari. Když máme vrstvy brambor připravené, poklademe na ně osolené kuřecí maso, opět posypeme kari kořením, zalijeme šlehačkou a hojně zasypeme sýrem. Pečeme v troubě vyhřáté na teplotu 180°C přibližně 45 minut, dokud není ze sýra mírně opečená krusta.
Další jídla:
Kuřecí maso na kari podáváme s rýží
Kuře na medu, česneku a zázvoru z nichž vytvoříme marinádu.
Pečené vepřové maso se zeleninou v hořčičné omáčce podáváme s houskovým knedlíkem.
Francouzské kuře na červeném víně dochutíme solí.
Hovězí na česneku podáváme s vhodnou přílohou.
Kýta s ananasem a plátky tvrdého sýra.
Kachní stehna se zelím ochutíme kmínem.
Hovězí maso na celeru dusíme tak dlouho, až maso změkne.
Bramborák plněný masem a romadúrem osmažíme dozlatova.
Kuře na paprice patří mezi oblíbené úpravy.
Dijonské brambory při podávání ozdobíme nasekanou pažitkou.
Kuřecí na kari
Recept, podle kterého připravíme pokrm kari kuře zapečné s brambory.