Recepty > polévky > kapustová polévka s brambory a klobásou
Suroviny potřebné pro přípravu:
kapusta, cibule, sádlo, hladká mouka, masový vývar, brambory, česnek, pikantní klobása, majoránka, petrželová nať, drcený kmín, pepř, sůl
Recept na přípravu:
V hrnci rozpustíme sádlo a osmažíme na něm jemně pokrájenou cibuli dorůžova. Zasypeme ji moukou, přidáme drcený kmín a vše krátce osmahneme. Takto připravenou jíšku zalijeme vlažným masovým vývarem, osolíme, opepříme a důkladně prošleháme. Na mírném plameni přivedeme k varu a necháme asi deset minut povařit. Přidáme oloupané a na kostičky nakrájené brambory, a když jsou poloměkké, přidáme omytou a překrájenou kapustu. Vše vaříme pod pokličkou doměkka. Nakonec polévku ochutíme rozetřeným česnekem, dosolíme, odstavíme z ohně a dochutíme rozemnutou majoránkou. Před podáváním přidáme na sádle opečené plátky klobásy a zdobíme sekanou petrželovou natí. Podáváme s chlebem.
Další recepty:
Cuketová polévka s mrkví není třeba ji zahušťovat.
Kapustová polévka s bramborem který necháme vařit do změknutí.
Kuřecí nudličky s rýží usmažíme na oleji.
Zelňačka s uzeným masem do které přidáme prolisovaný česnek.
Francouzská cibulačka se sýrem a bagetou.
Fazolačka s klobásou, prolisovaným česnekem a octem.
Kyselica s klobásou a brambory.
Italské špagety posypeme nastrouhaným sýrem.
Francouzská cibulačka s vínem zapečená.
Babiččina bramboračka do které přidáme přidáme rozmačkaný česnek.
Boršč s červenou řepou podáváme s chlebem.
Houbová omáčka na smetaně s houskovým knedlíkem.
Řecká čočková polévka s cibulí.
Kapustová polévka s houbami
Kapustová polévka s brambory a klobásou má své chuťové kouzlo.