Recepty > kuře > kachna pečená s majoránkou
Potřebné suroviny:
1 kachna, sůl, majoránka
Postup přípravy:
Kachnu očistíme, odřízneme křídla, tekoucí vodou propláchneme, uvnitř i z vnějšku osolíme a potřeme majoránkou. Vložíme do pekáče, podlijeme vodou, přikryjeme a dusíme asi 30 minut po obou stranách. Pak sejmeme vrchní část pekáče a dáme do dobře vyhřáté trouby péci. Během pečení poléváme šťávou z kachny a podléváme vývarem z drůbků nebo teplou vodou. Měkkou kachnu (někdy už i za jednu hodinu - doba se řídí podle velikosti a stáří) vyjmeme, nakrájíme na porce, vložíme do šťávy znova prohřát a podáváme zpravidla se zelím a knedlíkem.
Další jídla:
Kuřecí nudličky se šunkou a Nivou podáváme s bramborem.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Pečené kuře po staročesku dochutíme solí a citronovou šťávou.
Marinované kuře s bramborem.
Slepice na paprice se smetanou chutná s knedlíkem, rýží nebo těstovinami.
Pečená kachna s jablky a zelím chutná s bramborovým knedlíkem.
V troubě pečená kachna kterou můžeme péci i naporcovanou.
Krůtí plátky na smetaně podáváme s vhodnou přílohou.
Kuřecí ragú ke kterému přidáme zeleninu.
Kuřecí nudličky se zeleninou posypeme nastrouhanou Nivou.
Pečená husa s červeným zelím a bramborovým knedlíkem kterou upečeme doměkka.
Pečená husa se zelím a houskovým knedlíkem.
Martinská husa s bílým dušeným zelím.
Kachna pečená na kmíně
Recept na přípravu jídla kachna pečená s majoránkou přináší na talíř svoji chuť.