Recepty > kuře > kachna pečená po staročesku
Potřebné suroviny:
1 kachna, 1/2 l červeného vína, sůl, po 5 kuličkách pepře a nového koření, 1 hřebíček, 1 bobkový list, na špičku nože tymiánu a zázvoru, 60 g slaniny, 60 g másla, 1 větší cibule, citronová kůra i šťáva, 50 g strouhaného chleba, 50 g strouhaného perníku, 1 lžíce rybízové zavařeniny
Postup přípravy:
Kachnu rozdělíme na porce, osolíme a zalijeme marinádou, kterou připravíme svařením koření v malém množství vody. Poté přidáme víno, ale jen zahřejeme a nevaříme. Vlažnou marinádou zalijeme kachnu a necháme do druhého dne v chladnu. Těsně před přípravou nakrájíme a rozškvaříme slaninu, přidáme máslo a cibuli nakrájenou na kolečka a necháme zezlátnout. Pak na tento základ vložíme marinovanou kachnu, podlijeme ještě vodou a dusíme pod pokličkou téměř doměkka. Kachnu dopečeme, šťávu procedíme a zahustíme strouhaným chlebem i perníkem a dochutíme rybízovou zavařeninou a citronovou šťávou. Povaříme, do omáčky vrátíme zpátky ohřát porce kachny a podáváme.
Další jídla:
Marinované kuře s bramborem.
Slepice na paprice se smetanou chutná s knedlíkem, rýží nebo těstovinami.
Pečená kachna s jablky a zelím chutná s bramborovým knedlíkem.
Kuřecí nudličky se šunkou a Nivou podáváme s bramborem.
V troubě pečená kachna kterou můžeme péci i naporcovanou.
Krůtí plátky na smetaně podáváme s vhodnou přílohou.
Kuřecí ragú ke kterému přidáme zeleninu.
Kuřecí nudličky se zeleninou posypeme nastrouhanou Nivou.
Pečená husa s červeným zelím a bramborovým knedlíkem kterou upečeme doměkka.
Pečená husa se zelím a houskovým knedlíkem.
Martinská husa s bílým dušeným zelím.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Pečené kuře po staročesku dochutíme solí a citronovou šťávou.
Kachna pečená na kmíně
Recept na přípravu jídla kachna pečená po staročesku přináší na talíř svoji chuť.