Recepty > moučníky a dezerty > jogurtový žitný chléb z domácí pekárny
Suroviny potřebné pro přípravu:
250ml teplé vody, 1 bílý jogurt (150g), 2 malé odměrky soli (odměrka k pekárně), 350g žitné chlebové mouky, 2 malé odměrky kmínu, hrst slunečnicových semínek, 170g hladké mouky, 1,5 odměrky sušeného droždí
Recept na přípravu:
Suroviny dáme do nádoby pekárny v pořadí, jak jsou napsány a spustíme program Klasik, kůrka tmavá. Při hnětení hlídáme, aby se z těsta vytvořila koule, pokud je potřeba, přidáme trochu hladké mouky nebo vlažné vody - záleží, jak je řídký jogurt a i každá mouka jinak váže tekutiny.
Další recepty:
Těsto na štrůdl necháme v chladnu odpočinou.
Sušenky z ovesných vloček bez cukru pečeme dozlatova při střední teplotě.
Chléb z kvásku necháme 4-5 hodin kynout.
Italský chléb focaccia položíme na pečícím papírem vyložený plech.
Ovocný koláč s tvarohem pečeme asi 30 minut.
Hrníčková cuketová buchta s vejci.
Kynutý borůvkový koláč s drobenkou připravenou z mouky, másla a cukru.
Hraběnčiny řezy s jablky pečeme po dobu 25-30 minut.
Pšeničný chléb s kmínem z domácí pekárny připravíme na program klasik.
Čokoládový dort necháme ztuhnout v lednici.
Kachna na medu s broskvemi.
Ovesné kuličky necháme v chladu ztuhnout.
Borůvkový koláč s drobenkou pečeme cca 45 minut.
Kmínový chléb z domácí pekárny
Jogurtový žitný chléb z domácí pekárny vykouzlí v ústech lahodnou chuť.