Recepty > moučníky a dezerty > jogurtový světlý chléb z domácí pekárny
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 bílý jogurt (150g Klasik), 1,5 kelímku od jogurtu teplé vody, 2 malé odměrky soli (odměrka k pekárně), 1 lžíce octa, 2 lžíce oleje, 3 vrchovaté hrnky pšeničné chlebové mouky (hrnek-3dl), 2 malé odměrky kmínu, 3 velké odměrky slunečnicových semínek, 2 malé odměrky sušeného droždí
Recept na přípravu:
Do nádoby pekárny dáme suroviny v pořadí, jak jsou napsány a spustíme program Klasik - kůrka střední, velikost 900g.
Další recepty:
Ovocný koláč s tvarohem pečeme asi 30 minut.
Hrníčková cuketová buchta s vejci.
Kynutý borůvkový koláč s drobenkou připravenou z mouky, másla a cukru.
Sušenky z ovesných vloček bez cukru pečeme dozlatova při střední teplotě.
Těsto na štrůdl necháme v chladnu odpočinou.
Hraběnčiny řezy s jablky pečeme po dobu 25-30 minut.
Pšeničný chléb s kmínem z domácí pekárny připravíme na program klasik.
Čokoládový dort necháme ztuhnout v lednici.
Kachna na medu s broskvemi.
Ovesné kuličky necháme v chladu ztuhnout.
Chléb z kvásku necháme 4-5 hodin kynout.
Borůvkový koláč s drobenkou pečeme cca 45 minut.
Italský chléb focaccia položíme na pečícím papírem vyložený plech.
Kmínový chléb z domácí pekárny
Jogurtový světlý chléb z domácí pekárny vykouzlí v ústech lahodnou chuť.