Recepty

Recepty > polévky > jitrnicová polévka z vepřového raménka

Jitrnicová polévka z vepřového raménka

Suroviny potřebné pro přípravu:

150 g vepřového masa (raménko), sůl, 50 g kořenové zeleniny, 1/4 litru vepřové krve, 50 g krup nebo 150 g brambor, 20 g sádla, 20 g cibulky, majoránka, drcený pepř, stroužek česneku, špetka zázvoru

Recept na přípravu:

Do osolené vody vložíme vepřové maso, na nudličky nakrájenou kořenovou zeleninu a vše uvaříme do měkka. Poté maso vylovíme, nakrájíme na drobné kostičky, vrátíme zpět do polévky do které přidáme procezenou vepřovou krev, zvlášť do měkka uvařené kroupy nebo brambory a na sádle usmaženou nadrobno nakrájenou cibulku. Podle chuti polévku dokořeníme majoránkou, pepřem, zázvorem, utřeným česnekem a ještě povaříme.

Další recepty:
Zelňačka z uzených kostí s mlékem.
Boršč z hovězího masa podáváme se smetanou.
Smetanová celerová polévka s kostičkami osmažené housky.
Houbovka se smetanou kterou podáváme s pečivem.
Zelňačka z kysaného zelí se smetanou.
Polévka z hovězí oháňky ozdobená petrželkou.
Hovězí vývar z morkových kostí nalijeme do talířů a podáváme.
Česnekový oukrop s chlebem.
Fazolačka s klobásou a kořenovou zeleninou.
Vepřový jazyk s křenovou omáčkou kterou jej přelijeme.
Telecí vývar s knedlíčky a zeleninou.
Francouzská bramboračka s nadrobno nasekanou petrželkou nebo pažitkou.
Kroupová polévka s uzeným masem a bramborem.
Jitrnicová polévka s brambory

Recepty
Motto

Jitrnicová polévka z vepřového raménka přináší na talíře svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.