Recepty > polévky > jihočeská zelnice
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
hlávka zelí, kmín, kelímek smetany (sladká nebo zakysaná, jsou možné obě varianty), hladká mouka, ocet, brambory, cibule, sádlo, nebo olej, sůl
Recept na přípravu:
Na úzké nudličky nakrájené zelí vložíme do osolené vody s kmínem, ve které zelí uvaříme do poloměkka. Ve smetaně rozkvedláme hladkou mouku a přilijeme do zelí pro zahuštění. Povaříme a podle chuti okyselíme octem.
Podáváme s uvařenými a rozšťouchanými brambory, které smícháme s dozlatova osmaženou cibulkou.
Dobrou chuť.
Další recepty:
Pikantní kuřecí guláš uvaříme z kuřecího masa.
Kuřecí vývar s nudlemi z drůbků.
Zelňačka s uzeným masem z plece.
Gulášová polévka z mletého masa - necháme ji zvolna provařit.
Polévka z vepřového mletého masa, které smícháme s hrnkem rýže.
Zelňačka na kterou použijeme sklenici sterilovaného zelí.
Kuřecí vývar s drobením pro jehož přípravu se hodí kuřecí stehna.
Drůbeží vývar z drobů a koster.
Domácí nudle z těsta.
Jihočeská bramboračka je připravená se šlehačkou, vajíčkem a octem.
Pikantní zelňačka
Ochutnejte recept jihočeská zelnice.