Recepty > kuře > jemný drůbeží krém s květákem a drůbežím masem
Potřebné suroviny:
2 lžíce Hery nebo másla, 1 lžíce hladké mouky, 1/2 litru drůbežího vývaru, 1/2 litru smetany 12 %, 1/4 litru vody z vaření květáku, 1/2 květáku, sůl, muškátový květ, petrželka, 1 žloutek
Postup přípravy:
Z tuku a mouky připravíme světlou jíšku a zřeďujeme ji a povařujeme s drůbežím vývarem. Pak ji doplníme smetanou nebo vývarem z květáku. Přidáme květák uvařený ve slané vodě a rozdělený na menší růžice. Necháme prohřát, dochutíme solí i muškátovým květem, přidáme nadrobno nakrájenou petrželku a nakonec žloutek. Polévku již nevaříme, aby se žloutek nesrazil.
Další jídla:
Kuřecí játrová paštika zabalená do alobalu.
Pečené kuře po staročesku dochutíme solí a citronovou šťávou.
Marinované kuře s bramborem.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Pečená kachna s jablky a dušeným zelím.
Husí játra jako minutka s rýží.
Drůbeží srdce podáváme s bramborovou kaší.
Husí polévka kaldoun s pažitkou.
Drůbeží salát s ananasem podusíme.
Domácí nudle do polévky kladujeme je na suchém místě.
Knedlíčky z droždí zaváříme ve vroucí polévce.
Krůtí stehna na víně podáváme s rýží.
Nádivka do kuřete kterou poté upečeme.
Polévka z drůbků se žampiony
Recept na přípravu jídla jemný drůbeží krém s květákem a drůbežím masem přináší na talíř svoji chuť.