Recepty

Recepty > polévky > jemná francouzská polévka se zeleninou

Jemná francouzská polévka se zeleninou

Suroviny potřebné pro přípravu:

3 pórky, 50 g másla, 0,1 litru šlehačky, 500 g brambor, 2 mrkve, kousek celeru, sůl, špetka cukru, petrželka

Recept na přípravu:

Omytou a očištěnou zeleninu nakrájíme na kostičky, podusíme na másle, přidáme na kostičky nakrájené brambory, osolíme, zalijeme vodou a vaříme do měkka. Pak prolisujeme nebo rozmixujeme. Necháme přejít varem a sejmeme z ohně. Do hotové polévky přilijeme smetanu a okořeníme petrželkou. Jemnou francouzskou polévku dochutíme solí a špetkou cukru.

Další recepty:
Česnečka se sýrem který nastrouháme.
Česneková omáčka ke steaku z prolisovaného česneku.
Staročeská bramboračka do které vklepneme žloutky.
Rychlá česnečka s osmaženými kostičkami housky.
Silná česnečka s nastrouhaným sýrem ve vajíčku.
Pohanková polévka se zeleninou s natí.
Francouzská polévka se zeleninou a hovězím.
Cibulačka z červené cibule - třetinu másla rozehřejeme.
Houbová omáčka se smetanou dochucená citronovou šťávou.
Kuřecí vývar s drobením zdobíme zelenou petrželkou.
Krémová zelňačka posypaná pokrájenou petrželkou.
Gulášová polévka z mletého hovězího masa s kostičkami brambor.
Jemná cibulačka s nakrájenou pažitkou.
Polévka z mletého hovězího masa

Recepty
Motto

Jemná francouzská polévka se zeleninou má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.