Recepty > polévky > jemná brokolicová polévka
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
brokolice, máslo, hladká mouka, 1 litr mléka, sůl, pepř, muškátový květ, 250 ml šlehačky
Recept na přípravu:
Na růžičky rozdělenou brokolici dáme vařit. Zatímco se brokolice vaří, vytvoříme si z másla a mouky jíšku, zalijeme vývarem z brokolice, přidáme mléko, sůl, pepř, muškátový květ a dáme vařit. Poté přidáme rozsekanou uvařenou brokolici a vaříme dalších 10 minut. Nakonec přidáme šlehačku pro zjemnění chuti a krátce povaříme.
Další recepty:
Brokolicová polévka recept na přípravu.
Vajíčková polévka přináší vytříbenou chuť.
Krémová zelňačka zalitá vývarem, kterou podáváme posypanou petrželkou.
Česneková polévka s uzeným masem.
Italská zeleninová polévka minestrone s fazolemi.
Česnečka s bramborami nakrájenými na kostičky.
Vajíčková tlačenka je vaječná varianta.
Italská rajčatová omáčka z rajčat.
Rychlá česnečka pro rychlou přípravu.
Italský chléb focaccia je tradiční jídlo.
Toskánská Minestrone
Ochutnejte recept jemná brokolicová polévka.