Recepty

Recepty > polévky > játrový svítek do polévky

Játrový svítek do polévky recept

Suroviny potřebné pro přípravu:

100 g jater, 2 housky, 30 g másla, 2 vejce, sůl, mletý pepř, česnek, špetka prášku do pečiva, 1 lžíce strouhanky

Recept na přípravu:

Játra umeleme. Umeleme také housky navlhčené ve vodě (vymačkané). Přidáme vaječné žloutky, vlažné máslo, sůl, pepř, česnek a prášek do pečiva smíchaný se strouhankou. Nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků. Směs vložíme do vymazaného a vysypaného pekáčku. Pečeme v předehřáté troubě asi 15 minut na vyšší teplotu dozlatova. Svítek pokrájíme na drobné kostičky a před podáváním polévky dáme hrst na dno každého talíře.

Další recepty:
Houbovka se smetanou a pečivem.
Cuketová polévka se sýrem na kterou nasypeme zelenou petrželkou.
Sýrový závin z listového těsta podáváme ještě teplý k čaji.
Soljanka po gruzínsku s rajčatovým protlakem a okurkami.
Sýrový svítek do polévky je zavářka.
Piškotový svítek přidáváme do polévky.
Svítek do polévky rozkrájíme na nudle.
Polévka z červené řepy kterou zahustíme a krátce povaříme.
Koprová omáčka s houskovým knedlíkem.
Noky do polévky z krupice zavaříme.
Česnečka se sýrem a šunkou kterou zjemníme lžíčkou másla.
Kuřecí česnečka dochucená prolisovaným česnekem.
Zeleninová polévka s houbami můžeme dochutit smetanou.
Vaječný svítek do polévky

Recepty
Motto

Játrový svítek do polévky přináší na české talíře svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.