Recepty > polévky > játrové knedlíčky zavářka
Suroviny potřebné pro přípravu:
100 g hovězích jater, 1 žemle, 1 vaječný bílek nebo 1/2 vejce, kousek cibule, 1 lžíce hladké mouky, 2 lžíce strouhanky, česnek, sůl, majoránka, pepř
Recept na přípravu:
Žemli pokrájíme na tenké plátky, zvlhčíme 2 lžícemi vody a po prosáknutí rozmělníme. Odblaněná játra jemně uškrábeme na prkénku, v misce promícháme s vymačkanou žemlí, třeným česnekem, drobně pokrájenou cibulí a s ostatními přísadami a uděláme malé knedlíčky. Zavaříme ji do vařící polévky nebo do vařící osolené vody a uvaříme. Noky vykrajujeme navlhčenou lžičkou a zavaříme je přímo do polévky. Játrové knedlíčky vaříme 3-4 minuty.
Další recepty:
Česnekový oukrop s chlebem.
Boršč z hovězího masa podáváme se smetanou.
Kuřecí srdíčka na smetaně podáváme s rýží.
Hovězí vývar s houbami ozdobíme drobně posekanou petrželkou.
Kroupová polévka s uzeným masem a bramborem.
Strouhání do polévky z těsta.
Kuřecí vývar s domácími nudlemi vaříme, až jsou maso i zelenina měkké.
Hovězí vývar z morkových kostí nalijeme do talířů a podáváme.
Uzený vývar s kroupami osolíme dle individuální chuti.
Pravý ruský boršč dochutíme octem a solí.
Francouzská bramboračka s nadrobno nasekanou petrželkou nebo pažitkou.
Játrové knedlíčky do polévky zaváříme.
Zelňačka z uzených kostí s mlékem.
Domácí nudle do polévky
Játrové knedlíčky zavářka přináší na talíře svoji chuť.