Recepty > omáčky > játrová omáčka z hovězích jater
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
30 g sádla, 40 g hladké mouky, 200 g hovězích jater, majoránka, pepř, sůl, 30 g slaniny, polovina cibule
Jak připravit tento recept:
Hovězí játra umeleme, přidáme k nim majoránku, pepř a promícháme. Do hrnce vložíme na kostičky nakrájenou slaninu, kterou mírně rozškvaříme, přidáme jemně pokrájenou cibulku a dozlatova ji osmahneme. K přidáme játra, osolíme, promícháme, podlijeme a ještě asi 20 minut povaříme.
Další recepty:
Rajčatová polévka s kroupami z protlaku.
Bylinková majonéza ze žloutků.
Kuřecí křídla na zázvoru pečeme přibližně 30 minut.
Kuřecí játrová paštika zabalená v alobalu.
Koprová omáčka se smetanou.
Domácí majonéza vymixovaná dohladka.
Italská rajčatová omáčka s bazalkou.
Kuřecí salát s majonézou podáváme s pečivem.
Játrová omáčka s rýží dušená doměkka.
Hořčicová omáčka ke které přidáme kyselou smetanu.
Hovězí vývar se zeleninou ozdobíme nadrobno pokrájenou natí.
Jarní hlávkový salát ozdobíme natvrdo uvařenými vejci.
Kuřecí řízky v jogurtu na rozehřátém oleji usmažíme.
Drůbeží játrová paštika
Dozvíte se zde, jak se připravuje játrová omáčka z hovězích jater a recept na přípravu.