Recepty > kuře > játra na slanině s pórkem
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
500 g kuřecích jater, 250 g slaniny, 150 g pórku, 150 g papriky, chilli omáčka, švestková omáčka, světlá sojová omáčka, mletý pepř, sůl, olej
Postup přípravy:
Z omytých kuřecích játer odstraníme blány a pokud jsou vyšší, překrojíme je. Játra opepříme, zabalíme do plátků anglické slaniny a rolky zajistíme párátky tak, aby se nerozbalovaly. Rozehřejeme 5 lžic oleje a zabalená játra pomalu opékáme. Hotové játrové rolky vyjmeme, do výpeku vložíme pórek s paprikou nakrájené na nudličky a orestujeme. Přidáme chilli omáčku, sojovou omáčku a 6 lžic švestkové omáčky, osolíme a chvíli provaříme. Při podávání odstraníme párátka a rolky polijeme výpekem se zeleninou a omáčkami.
Další jídla:
Kuře na divoko pečeme nepřikryté v troubě.
Plněné papriky s rajskou omáčkou pečeme ve vyhřáté troubě.
Smetanové kuřecí kostky na kari s Nivou a smetanou.
Kuře tikka masala podáváme s rýží jako přílohou.
Játra na cibulce dusíme doměkka.
Kuřecí stehna na zelenině zakapeme olivovým olejem.
Zeleninová polévka se zelím do které přidáme mraženou zeleninovou směs.
Kuře na kari koření a smetaně.
Játra s anglickou slaninou a žampiony podáváme s rýží.
Kuřecí nudličky s hermelínem dochutíme solí a pepřem.
Dušené žampiony s bambusem za stálého míchání krátce podusíme.
Divoká kuřecí stehna
Recept, podle kterého připravíme pokrm játra na slanině s pórkem.