Recepty

Recepty > polévky > japonská polévka miso s mořskou řasou wakame

Japonská polévka miso s mořskou řasou wakame recept

Suroviny potřebné pro přípravu:

1 středně velká mrkev, 5 cm pórku, hrst brokolice rozebrané na malé růžičky, 1 litr horkého zeleninového vývaru, 10-15 cm řasy Wakame (nejlépe předem namočené a pokrájené na menší kousky), miso pasta

Recept na přípravu:

Několik hodin předem nebo přes noc si namočíme řasu wakame. Ještě suchou ji balámeme na menší kousky. Řasu wakame vložíme do vařícího se vývaru spolu s mrkeví nakrájenou na kolečka a několik růžiček brokolice. Jako poslední přidáme pórek nakrájený na proužky a necháme vařit 7 minut. Poté odstavíme z plotny, v trošce polévky rozmícháme 1-2 lžičky miso pasty, přidáme do polévky a necháme několik minut dojít. Podáváme posypané čerstvými bylinkami.

Další recepty:
Česnekový oukrop ke kterému chutná rozkrájený tvrdší chléb.
Polévka z uzeného kolena bývá slaná dostatečně.
Kuřecí vývar s noky z krupičky.
Halušky se zelím a uzeným masem necháme přejít varem.
Majonéza bez vajec z mléka a oleje.
Fazolačka na kyselo kterou přikyselíme octem.
Tatarák z lososa mažeme na topinky.
Polévka z čínského zelí s mlékem.
Polévka z quinoa z vývaru.
Fazolačka z červených fazolí posypaná zelenou petrželkou.
Rajčatová polévka s bazalkou a šlehačkou.
Rajčatová smetanová omáčka s kysanou smetanou.
Zelňačka s klobásou a smetanou rozmíchanou s moukou.
Fazolačka se zelím

Recepty
Motto

Ochutnejte recept japonská polévka miso s mořskou řasou wakame.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.