Recepty > omáčky > jahodové čatní s mangem
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
Na 170 ml jahodového čatní s mangem budeme potřebovat: 2 velká zralá manga, 800 g jahod, 2 cibule, 3 zelené lusky chilli papriček, 30 g zázvorového kořene, 1 lžíce tymiánu, šťáva ze 2 citronů, 200 ml bílého vinného octa, trocha soli, kayenský pepř, 500 g želírovacího cukru 2 : 1
Jak připravit tento recept:
Manga oloupeme, nakrájíme na kostičky a odvážíme asi 700 g. Jahody překrájíme na čtvrtiny. Cibuli pokrájíme nadrobno. Chilli papričky překrojíme, vybereme semeník a nakrájíme nadrobno. Zázvor oloupeme a nastrouháme najemno. Vše vložíme do hrnce, přidáme tymián, citron, víno, sůl, pepř a cukr, důkladně promícháme, uvedeme do varu a při mírné teplotě za stálého míchání vaříme asi 5 minut, až je směs kompaktní. Horkým jahodovým čatní s mangem naplníme sklenice, zavíčkujeme a na 5 minut postavíme dnem vzhůru.
Další recepty:
Cibulová omáčka s knedlíky nebo těstovinami.
Sýrová omáčka kterou ochutíme žloutky a máslem.
Jahodové knedlíky polijeme rozpuštěným máslem.
Dýňová polévka se zázvorem posypaná nalámanými sušenkami.
Svíčková omáčka na smetaně s kynutým knedlíkem.
Kuřecí nudličky s ananasem podáváme s vařenou neochucenou rýží.
Čatní z jablek přendáme do sterilizovaných sklenic a uzavřeme.
Francouzská cibulová polévka se sýrem a šunkou.
Rajská omáčka s masovými kuličkami a kynutým knedlíkem.
Čatní z cukety obrátíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.
Jahodová polévka s kouskem pomerančové kůry.
Kari rizoto zahušťujeme solamylem.
Zeleninové karbanátky smažíme na rozpáleném oleji dozlatova.
Jahodové čatní
Dozvíte se zde, jak se připravuje jahodové čatní s mangem a recept na přípravu.