Recepty > polévky > jahodová polévka
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
750 ml polosuchého růžového vína, 125 g cukru, 4 lžíce šťávy z pomeranče, pomerančová kůra, 400 g jahod
Recept na přípravu:
Do vína, přidáme cukr, šťávu a kousek pomerančové kůry a na mírném plameni za stálého míchání pomalu vaříme, dokud se cukr nerozpustí. Sejmeme z ohně, nalijeme do mísy a necháme několik hodin vychladnout. Jahody zbavíme stopek, nakrájíme na poloviny a přidáme do vychladlé polévky. Při podávání ozdobíme každou porci kouskem pomerančové kůry.
Další recepty:
Jáhlová polévka se zelím.
Rychlá česnečka je rychle připravena.
Pikantní kuřecí guláš s kapií.
Holandská polévka se zeleninou.
Bramborový guláš - v hrnci rozehřejeme olej...
Kedlubnová polévka s rýží a karotkou.
Holandská omáčka z vaječných žloutků.
Pikantní kedlubnová polévka s kysanou smetanou.
Kuřecí vývar s noky z krupičky.
Halászlé z ryb.
Horácká polévka
Ochutnejte recept jahodová polévka.