Recepty > z jablek > jablečná buchta
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
Těsto: 600 g polohrubé mouky, 150 g cukru, 150 g másla, 1 prášek do pečiva, 2 vejce, trocha mléka
Náplň: 5-6 jablek, cukr, skořice
Postup přípravy:
Všechny suroviny na těsto smícháme dohromady a vypracujeme v hladké těsto. Mléko přiléváme podle potřeby tak, aby nebylo těsto příliš řídké. Těsto vložíme na chvíli ztuhnout do ledničky. Mezitím si nastrouháme oloupaná jablka na plátky. Těsto rozdělíme na dvě části. Polovinu těsta vyválíme na vymazaný a vysypaný plech tak, aby bylo celé dno zakryté. Na těsto nasypeme nastrouhaná jablka, která posypeme skořicí a cukrem. Na jablka naneseme druhou část těsta opět tak, aby byla jablka ptěstem přikryta. Plech s jablečnou buchtou vložíme do trouby vyhřáté na teplotu 160-170° C, ve které buchtu 30 minut pečeme.
Další recepty:
Jablečný závin - mouku a sůl zaděláme s vodou...
Ořechová bábovka s marmeládou - ušleháme vejce s cukrem...
České buchty - zaděláme kynuté těsto...
Tvarohová žemlovka ze sladkých rohlíků.
Jablečný závin - mouku a sůl zaděláme s vodou...
Buchta s tvarohem - v míse utřeme 2 vejce, cukr a olej...
Minestrone je italský recept.
Jablečná hrnková buchta - mouku prosejeme s práškem do pečiva...
Jablečné řezy s polevou - cukr, vejce a olej vyšleháme do pěny...
Bramborová buchta z brambor, mouky a mléka.
Ananasový dort
Ochutnejte recept jablečná buchta.