Recepty > italská kuchyně > italské rizoto s houbami
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné ingredience pro 4 porce:
150 g másla, 100 ml olivového oleje, 1 menší cibule, 320 g rýže, 200 ml suchého bílého vína, 4 lžíce nastrouhaného parmazánu, mořská sůl podle chuti, zeleninový vývar podle potřeby, 60 g sušených hub, nejlépe hříbků, hrst nasekané petrželové natě
Postup přípravy italského rizota s houbami:
Houby na 30 minut namočíme do vody. V hrnci rozpustíme máslo s trochou olivového oleje a na mírném ohni v něm zpěníme nakrájenou cibuli. Přisypeme rýži a dobře promícháme, podlijeme zeleninovým vývarem, přidáme okapané houby a víno a vaříme, dokud se tekutina nevstřebá. Rizoto zjemníme kouskem másla, posypeme parmazánem, osolíme, vše dobře promícháme a nakonec ozdobíme nasekanou petrželovou natí
Další recepty:
tagliatelle al sugo di salsiccia, houbová polévka se smetanou, špagety Aglio olio e peperoncino
Recepty chutnají doma i u přátel.
Yin.cz prináší informace nejen o jídle.