Recepty > polévky > italská slepičí polévka
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 slepice i s vnitřnostmi, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 4 rajčata, špetka muškátového květu, sůl
Recept na přípravu:
Očištěnou a vykuchanou slepici vložíme do osolené vody, přidáme oprané a pokrájené vnitřnosti, kolečka cibule, plátky česneku, opepříme. Vaříme na mírném ohni, dokud není slepičí maso měkké. Pak slepici vyjmeme, maso obereme a nakrájíme. Vložíme zpět do scezeného vývaru. Přidáme plátky oloupaných spařených rajčat a polévku ochutíme špetkou muškátového květu. Před podáváním můžeme vložit vařené těstovinové nudle. Porce na talířích zdobíme čerstvou nebo sušenou petrželkou.
Další recepty:
Francouzská cibulačka s vínem zapečená v troubě.
Babiččina bramboračka z babiččina receptáře.
Hovězí guláš chutná s chlebem.
Fazolačka se zelím dochucená lžičkou sladké chilli omáčky.
Boršč z hovězího masa podáváme se smetanou.
Francouzská cibulačka se sýrem a kousky bagety.
Cuketa na kari koření.
Bramboračka na másle ze kterého připravíme jíšku.
Česnečka se sýrem a šunkou kterou přelijeme vývarem.
Drůbková polévka s knedlíčky kterou podle chuti dosolíme.
Špenátová polévka se zakysanou smetanou a trochou sýra.
Slepičí polévka s nudlemi uvařenými zvlášť.
Fazolová čorba ozdobená snítkou kopru.
Italská rajčatová polévka
Italská slepičí polévka má své chuťové kouzlo.