Recepty > polévky > italská rybí polévka s houbami
Suroviny potřebné pro přípravu:
800 g kousků různých ryb, krabů, mušlí a podobně, 1 cibule, 1 stroužek česneku, čtvrt celeru, 3 rajčata, 1 lžíce sekané zelené petrželky, 3 lžíce předem namočených sušených hub, 1 lžíce sekaných piniových jader, sůl, pepř, šafrán, 3 lžíce oleje, 100 ml bílého vína, několik kapek citrónové šťávy, voda
Recept na přípravu:
Na rozpáleném oleji v hrnci osmahneme dozlatova drobně pokrájenou cibuli, přidáme drobně nakrájený celer, třený česnek, oloupaná rozčtvrcená rajčata, sekanou petrželku a drobně nakrájené houby. Osolíme, opepříme, dobře promícháme, přidáme sekaná piniová jádra, zalijeme vodou a vaříme zvolna asi 30 minut. Pak přidáme dobře očištěné kousky ryb apod., trochu šafránu a dalších 20 minut povaříme. Dochutíme bílým vínem, citrónovou šťávou a podáváme.
Další recepty:
Hovězí guláš chutná s chlebem.
Fazolačka se zelím dochucená lžičkou sladké chilli omáčky.
Boršč z hovězího masa podáváme se smetanou.
Francouzská cibulačka se sýrem a kousky bagety.
Cuketa na kari koření.
Francouzská cibulačka s vínem zapečená v troubě.
Bramboračka na másle ze kterého připravíme jíšku.
Česnečka se sýrem a šunkou kterou přelijeme vývarem.
Drůbková polévka s knedlíčky kterou podle chuti dosolíme.
Špenátová polévka se zakysanou smetanou a trochou sýra.
Hrášková polévka se smetanou a opečenými kostičkami rohlíku.
Fazolová čorba ozdobená snítkou kopru.
Babiččina bramboračka z babiččina receptáře.
Italská rajčatová polévka
Italská rybí polévka s houbami má své chuťové kouzlo.