Recepty > polévky > italská polévka z bílých fazolí (Minestra di fagioli bianchi)
Suroviny potřebné pro přípravu:
300 g bílých fazolí, 2 lístky rozmarýnu, 1 stroužek česneku, 50 g slaniny, 2 lžíce rajčatového protlaku, 100 g drobných těstovin, sůl, mletý čerstvý pepř, trocha vývaru, půl lžíce sekané zelené petrželky
Recept na přípravu:
Den předem namočené fazole uvaříme doměkka s rozsekanými lístky rozmarýnu, stroužkem česneku a propasírujeme přes síto. V hrnci osmahneme drobně pokrájenou slaninu, přidáme propasírované fazolky a troškou vody rozředěný rajčatový protlak. Polévku rozředíme ještě vývarem, vložíme uvařené těstoviny, okořeníme, posypeme sekanou zelenou petrželkou a podáváme.
Další recepty:
Francouzská cibulačka se sýrem a kousky bagety.
Cuketa na kari koření.
Hovězí guláš chutná s chlebem.
Francouzská cibulačka s vínem zapečená v troubě.
Bramboračka na másle ze kterého připravíme jíšku.
Česnečka se sýrem a šunkou kterou přelijeme vývarem.
Drůbková polévka s knedlíčky kterou podle chuti dosolíme.
Fazolačka se zelím dochucená lžičkou sladké chilli omáčky.
Špenátová polévka se zakysanou smetanou a trochou sýra.
Hrášková polévka se smetanou a opečenými kostičkami rohlíku.
Fazolová čorba ozdobená snítkou kopru.
Babiččina bramboračka z babiččina receptáře.
Boršč z hovězího masa podáváme se smetanou.
Italská rajčatová polévka
Italská polévka z bílých fazolí (Minestra di fagioli bianchi) má své chuťové kouzlo.