Recepty

Recepty > polévky > irská cuketová polévka

Irská cuketová polévka

Suroviny potřebné pro přípravu:

cuketa, cibule, kuřecí vývar, smetana ke šlehání, mléko, tuk na smažení, kari, pepř, sůl

Recept na přípravu:

Očistíme, oloupeme a na menší kousky nakrájíme cukety a pak je spolu s jemně pokrájenou cibulí osmahneme na rozpáleném tuku. Směs pak zaprášíme kari kořením, zalijeme vývarem a asi 40 minut vaříme na mírném ohni. Potom vlijeme do mixéru a důkladně rozmixujeme. Na závěr dochutíme pepřem a solí a zjemníme mlékem a smetanou. Polévku podáváme nejlépe s tmavým pečivem.

Další recepty:
Boršč s červenou řepou podáváme s chlebem.
Kuřecí nudličky s rýží usmažíme na oleji.
Houbová omáčka na smetaně s houskovým knedlíkem.
Čínská slepičí polévka do které přidáme feferonku.
Francouzská cibulačka se sýrem a bagetou.
Francouzská cibulačka s vínem zapečená.
Řecká čočková polévka s cibulí.
Kyselica s klobásou a brambory.
Hovězí guláš chutná s chlebem.
Zelňačka s uzeným masem do které přidáme prolisovaný česnek.
Cuketová polévka s mrkví není třeba ji zahušťovat.
Fazolačka s klobásou, prolisovaným česnekem a octem.
Babiččina bramboračka do které přidáme přidáme rozmačkaný česnek.
Cuketová omáčka

Recepty
Motto

Irská cuketová polévka má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.