Recepty > polévky > indonéská špenátová polévka (Sajur bajam)
Suroviny potřebné pro přípravu:
250 g mladého špenátu, 200 g kukuřičných zrn, půlka cibule, půlka lžičky sardelové pasty, 2 stroužky česneku, půl lžičky kurkumy, 1 chilli paprička, 750 ml kuřecího vývaru, sůl
Recept na přípravu:
Opečeme sardelovou pastu, jemně nakrájenou cibuli, utřený česnek, kurkumu, nasekanou chilli papričku, přilijeme vývar a zlehka vaříme pod pokličkou několik minut. Přidáme kukuřici a uvaříme ji, pak přidáme nahrubo nasekaný špenát, krátce povaříme a přisolíme.
Další recepty:
Hovězí guláš chutná s chlebem.
Drůbková polévka s knedlíčky kterou podle chuti dosolíme.
Fazolačka se zelím dochucená lžičkou sladké chilli omáčky.
Francouzská cibulačka s vínem zapečená v troubě.
Špenátová polévka se zakysanou smetanou a trochou sýra.
Hrášková polévka se smetanou a opečenými kostičkami rohlíku.
Česnečka se sýrem a šunkou kterou přelijeme vývarem.
Fazolová čorba ozdobená snítkou kopru.
Babiččina bramboračka z babiččina receptáře.
Boršč z hovězího masa podáváme se smetanou.
Bramboračka na másle ze kterého připravíme jíšku.
Cuketa na kari koření.
Francouzská cibulačka se sýrem a kousky bagety.
Kuřecí srdíčka na smetaně
Indonéská špenátová polévka (Sajur bajam) má své chuťové kouzlo.