Recepty

Recepty > polévky > indonéská špenátová polévka (Sajur bajam)

Indonéská špenátová polévka (Sajur bajam)

Suroviny potřebné pro přípravu:

250 g mladého špenátu, 200 g kukuřičných zrn, půlka cibule, půlka lžičky sardelové pasty, 2 stroužky česneku, půl lžičky kurkumy, 1 chilli paprička, 750 ml kuřecího vývaru, sůl

Recept na přípravu:

Opečeme sardelovou pastu, jemně nakrájenou cibuli, utřený česnek, kurkumu, nasekanou chilli papričku, přilijeme vývar a zlehka vaříme pod pokličkou několik minut. Přidáme kukuřici a uvaříme ji, pak přidáme nahrubo nasekaný špenát, krátce povaříme a přisolíme.

Další recepty:
Hovězí guláš chutná s chlebem.
Drůbková polévka s knedlíčky kterou podle chuti dosolíme.
Fazolačka se zelím dochucená lžičkou sladké chilli omáčky.
Francouzská cibulačka s vínem zapečená v troubě.
Špenátová polévka se zakysanou smetanou a trochou sýra.
Hrášková polévka se smetanou a opečenými kostičkami rohlíku.
Česnečka se sýrem a šunkou kterou přelijeme vývarem.
Fazolová čorba ozdobená snítkou kopru.
Babiččina bramboračka z babiččina receptáře.
Boršč z hovězího masa podáváme se smetanou.
Bramboračka na másle ze kterého připravíme jíšku.
Cuketa na kari koření.
Francouzská cibulačka se sýrem a kousky bagety.
Kuřecí srdíčka na smetaně

Recepty
Motto

Indonéská špenátová polévka (Sajur bajam) má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.